Ruoka & viini ovat rakkaita harrastuksia itselleni, mikä lienee vahvasti vaikuttanut päätökseeni hakea vaihtoon Ranskaan. Tuskin tarvitsee mainita, että Pariisissa valikoimaa löytyy makujen ja ravintoloiden suhteen. Suosittelen kuitenkin kartoittamaan ravintoloita etukäteen - vaikka herkullisia paikkoja riittää niin niin riittää huonojakin kallein hinnoin tai mitäänsanomattomin "ranskalaisin pikaruoka"-annoksin turistikaduilla. Kavereiden suositukset sekä "La Fourchette" applikaatio, tripadvisorin tyyppinen mutta paljon käytetympi app etenkin paikallisten osalta, lienevät kätevin tapa bongata hyviä kohteita.
Viikonlopuksi kannattaa Pariisin ravintoloihin tehdä varaus pienellekin porukalle, oli kyseessä brunssi taikka illallinen. Mikäli ravintola ei vastaanota varauksia, mikä on melko yleistä sekin, niin kannattaa varautua huomattavaan jonotukseen. Itse olen jo kahdesti joutunut jonottamaan pöytää peräti tunnin - ulkona. Jälkimmäisellä kertaa kylmässä tuulessa. (Päivällä oli satanut kaatamalla ja luotimme että ihmisiä ei olisi niin huonolla säällä paljoa liikenteessä tai ravintoloihin jonottamassa. Väärin.) Toinen kyseisistä paikoista oli pizzeria "Popolare", jolla on sekä ravintola 2arrondissmentissa, että "koju" Felicité ravintolakompleksissa (13arr). Suosittelen paikkaa vahvasti jonosta huolimatta, Popolaren kiviuunissa paistettujen pizzojen pohja kelpasi jopa italialaisille, jotka kyllä muuten löytävät valitettavaa ainakin ranskalaisesta keittiöstä. (Vaihtarikaverit ovat kyllä merkittävä tekijä vaihtokokemuksessa. Itse tulin ilmeisestikin Pariisiin puhumaan italiaa, syömään pizzaa ja juomaan chiantia.)
Ravintoloiden lisäksi täällä on mukavasti viinibaareja (le cave), missä sopii herkutella tapas-annoksin ja tarkoin valituin viinein, nälkä lähtee hyvin näilläkin. Itselleni lähin vastaava paikka sijaitsee samassa rakennuksessa, noin 2 metriä omalta ulko-ovelta. Näin Baccuslaisena en voinut olla hymähtämättä kun ensimmäisen kerran näin Pariisin kotirakennukseni. Lupaava ensivaikutelma.
Bon Appétit!
Anni
No comments:
Post a Comment