Sending you a Postcard

Sending you a Postcard

Wednesday, March 9, 2016

Juustoja, viinejä ja aaltoja Margaret Riverillä

Ensimmäinen viikko unissa oli niin rankka (itselläni oli jopa 2 luentoa) että päätimme lähteä vaihtariporukalla pienelle viikonloppu roadtripille Margaret Riverille. Neljän tytön porukkamme paisui lopulta kolmeksi autolliseski reissaajia ja perjantai aamupäivällä kaasutimme ulos kaupungista alas etelään kohti uusia maisemia.



Margaret River sijaitsee Australian lounaiskulmassa, matkaa Perthistä sinne on noin 3 tuntia. Margaret River on Länsi-Australian  vehreintä aluetta ja tunnettu surffirannoistaan sekä viinitiloistaan. Esimerkiksi Alkon myyntitykki Plan B punaviini tulee kyseiseltä alueelta. Lisäksi alue on tunnettu juustoistaan ja suklaatehtaistaan, oikea kulinaristin unelmapaikka, sekä toisaalta isoista, surffaajien suosimista aalloistaan ja upeista maisemistaan. Yhden viikonlopun aikana me ehdimme kokeilla melko tehokkaasti kaikkia edellisistä asioista :)

Ensimmäisenä iltana (ja kaikkina muinakin lopulta) kirjaimellisesti ja kliseisesti ajoimme kohti auringonlaskua sitä ihailemaan. Ne ovat mitä näteimpiä täällä länsirannikolla - aurinko laskeutuu loputtomaan mereen ja taivas värjäytyy mitä erikoisimmin, eri iltoina, eri paikoissa eri tavoin ja värein.


Lauantaina syyllistyimme aikamosieen herkutteluun :) Omnommm.. Päivä alkoi mukavalla brunsilla Morries kahvilassa (flat white sekä "perfectly poached eggs" maalaisciabatalla, avokadolla ja tomaatilla) ja jatkui tasting-reissuilla suklaa- ja juustotehtaisiin sekä viinitiloille. Autot tulivat tässä hyvään tarpeeseen, sillä vierailtavia paikkoja on lukuisia ja kaikki ympäriinsä eri suunnilla eikä busseja juuri näkynyt. Onneksi kaikille autoille löytyi myös uhrautuvaiset kuskit, joita ei (toivottavasti) viinien maistelun väliin jättäminen haitannut. 

Temper Temper -suklaan tehtaanmyymälä oli herkuttelijoiden unelma - tarjolla oli lukuisia eri vahvuisia tummasuklaapaloja eri maailmankolkkien kaakaopavuista, ne olivat kuin pruuvattavia viinejä viiniypäleineen ja -maineen, mutta suklaan maailmasta. Lisäksi tarjolla oli tehtaan erikoisempia makuja tummasta valkoiseen, roseepippurisuklaasta esim kookoksella tai kanelilla höystettyihin. Pidin suklaatehtaasta kovasti, en pelkästään herkuttelun takia, vaan myös kokemuksena. Siellä huomasin miten suklaaseenkin voi kunnolla perehtyä, kaakaopapujen makuja erottaa, ja tehdä siitä samanlaista "tiedettä" kuin vaikka viineistä. 

Margaret River Dairy Companylla (kahdella eri pisteellä) herkuttelimme suupalasilla  eri juustoja sekä jogurteilla, ja sieltä ostimme myös picniceväät rannalle. Viinitiloista kävimme suurella ja tyylikkäällä Watershed viinitalolla sekä pienemmällä, kodikkaalla Churchview viinitilalla. Itse pidin paljon enemmän Churchview'n viineistä, paljon pehmoisempia sekä erikoisempia vivahteit. Kohdalle osui myös itselleni rypäleenä melko uusi tuttavuus marsanne, joka jäi yhdeksi suosikiksi.

Morries Anytime

Pienen pieni osa Temper Temperin tarjoamista maistiaisista

Erimakuiset cheddarit ovat iso juttu täällä. Brie on vahva kakkonen!
Watershed
Churchview

Muutoin aika kului mukavasti rannoilla, osan surffatessa, osan auringosta ja maisemista nauttiessa, toisten herkutellessa mukaan lähteneillä suklailla ja juustoilla. Suuren suuria kuvissa esiintyiä aaltoja ei tällä kertaa näkynyt (tavoitteena nähdä edes yksi huikea aalto surffaajineen), mutta olivat ne silti vaikuttavammat kuin mitä Suomessa ikinä. Kaiken kaikkiaan melko rentouttava viikonloppu ennen kunnon kouluhommien alkua.

ps. This post is only in Finnish for I didn't realize I was writing it in Finnish until the half way and I was too lazy to type it all over again

Launtain auringonlaskun valokuvaus tuokio
Näitä näkee joka ainoalla rannalla :) Tästä kyseisestä kyltistä puuttuu esim muualla mahdollisesti esiintyvät meduusat ja krokotiilit. Tervetuloa Australiaan!


Surfer's Point



Suomi, Skotlanti, 4x Kanada ja 2x USA :) Great group!
 
Koiratkin tykkäävät pakkaa surffilaudat katolle ja iskeä viikonlopuksi Margaret Riverin rannoille







No comments:

Post a Comment